Πληροφορίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης

Συμπληρώστε και αποστείλετε τη συμπληρωμένη αίτηση στη διεύθυνση "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.". Μετά τη συμπλήρωση, βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε την αίτηση στην ίδια μορφή που σας διατίθεται, δηλ. στη μορφή "xls" (MS Office 2003). Μην την αποθηκεύετε σε μορφές xlsx, xlsm ή κάτι άλλο. Το αρχείο το οποίο θα αποστείλετε ηλεκτρονικά θα πρέπει να το ονομάσετε "Form_ONOMATEPONYMO.xls" και το θέμα του e-mail να είναι «Αίτηση Υποψηφιότητας στο ΠΜΣ».

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, λειτουργούν μακροεντολές για τον εντοπισμό των υποχρεωτικών πεδίων που έχουν μείνει κενά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τις μακροεντολές ή να έχετε αποδεχθεί την ενεργοποίηση των μακροεντολών όταν δίνεται η σχετική προειδοποίηση κατά το άνοιγμα αυτού του αρχείου excel.

Εάν οι μακροεντολές δεν είναι ενεργοποιημένες, οι αλλαγές/καταχωρήσεις που έχετε κάνει, δεν θα μπορούν να αποθηκευθούν. (Για τον τρόπο ενεργοποίησης της εκτέλεσης των μακροεντολών δείτε παρακάτω στο ίδιο αυτό κείμενο).

Πριν συμπληρώσετε την αίτηση, καλό είναι πρώτα να την ανοίξετε χωρίς να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές, οπότε θα μπορείτε να δείτε όλα τα πεδία χωρίς να λαμβάνετε μηνύματα για τα κενά υποχρεωτικά πεδία ώστε να προετοιμάσετε όλα τα δεδομένα που θα σας χρειαστούν για τη συμπλήρωση.

Για να ελέγξετε τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ότι οι μακροεντολές στο excel είναι ενεργοποιημένες, ανοίξτε την αίτηση (“form.xls”) και δοκιμάστε να την αποθηκεύσετε, έστω και χωρίς να έχετε καταχωρήσει κάτι. Εάν εμφανιστεί ένα πλαίσιο μηνύματος με προειδοποίηση για κενά υποχρεωτικά πεδία, τότε οι μακροεντολές είναι ενεργοποιημένες. Σε κάθε άλλη περίπτωση κλείστε την αίτηση (“form.xls”) χωρίς να αποθηκεύσετε τις όποιες αλλαγές και ξανανοίξατε το, αφού έχετε ενεργοποιήσει excel την δυνατότητα εκτέλεσης των μακροεντολών.

Οδηγίες για τον τρόπο ενεργοποίησης της εκτέλεσης των μακροεντολών για διάφορες εκδόσεις του excel, μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις (ενδεικτικά):

- Excel 2003: https://www.youtube.com/watch?v=vgvg__44rWA

- Excel 2007: https://www.youtube.com/watch?v=omwrumkLttk

- Excel 2010: https://www.youtube.com/watch?v=2Oq27zdbNJs

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση στη συνέχεια να την αποστείλετε στη διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση αυτή επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης για την ύπαρξη των αναγραφομένων σε αυτήν προσόντων και για την ύπαρξη των σχετικών τίτλων και αποδεικτικών στοιχείων των προσόντων αυτών. Η τελική αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα δηλωθέντα στοιχεία και προσόντα, τα οποία (τίτλοι και δικαιολογητικά) θα προσκομισθούν κατά την δεύτερη φάση της αξιολόγησης των υποψηφίων. Σε περίπτωση ελλιπούς αναγραφής στοιχείων στην αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή η επιπλέον προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων. Σε περίπτωση αναγραφής επιπλέον στοιχείων ή μη αληθών στοιχείων στην αίτηση, αυτά, μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών και προσόντων, θα διορθώνονται και θα επικαιροποιείται αντίστοιχα και ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων.

                                                                  

Αίτηση Υποψηφιότητας